INFORMATION

Nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar medlemmars personuppgifter.
 
 

Att sköta en äng
. Info på fb om en utställning på Vingen under januari 2017, det ser trevligt ut och säkert lärorikt.

Bevinga berättelsen
. Ett projekt som handlar om att kommunicera projektet Bevinga berättelsen som handlar om film och digitalt berättande på Vingens Kulturhus. Vi planerar en öppen workshop-serie med start vår 2017 för alla intresserade av att lära om enkelt filmskapande, alla nyfikna av sin närmiljö och alla som vill berätta en historia. Föranmäl intresse på info@vingen.se

Vi tipsar om några ljudfiler värda att lyssna på.

Jag kunde inte låta bli - fjärilar är ju så fina och ofta mycket färggranna.

Pias bild vald till "Årets bild 2015" av Bohusläns hembygdsförbund.

Torslandavikens naturreservat firade sitt 20-årsjubileum i vår hembygdsgård 11 juni 2016. Några bilder här.
 
Har du bilder över trakten Björlanda eller Torslanda, gårdar eller folk - hör gärna av dig. Vi vill gärna skanna av sådana bilder, det kan vara papperskort, negativremsor, diabilder eller glasplåtar. Vi lovar att hanskas varligt med dom och du får naturligtvis tillbaka dom.
 
Vi använder PC-programmet DISGEN för vår registrering av båtsmän och deras släkter.
 

Vi registrerar alla personer i kyrkböckerna "Födda", "Vigda" och "Döda" från Björlanda och Torslanda. Detta arbete kommer alla till del via föreningen Släktdatas hemsida där många liknande registreringsarbeten har samlats och allt är sökbart."Björlanda Döda" och "Björlanda Vigda" är inlämnade till Släktdata och är därmed sökbar på deras hemsida. "Björlanda Födda" står på tur att lämnas över efter kontrolläsning.
Därpå följer Torslandas tre filer "Vigda", "Döda" och "Födda". All registrering är klar, det är kontrolläsningen i två grupper som nu pågår och återstår, en av grupperna har gjort ett uppehåll för att skanna foton som vi fått låna. Vi skall fortsätta kontrolläsa så fort vi kan, när kontrolläsningen är klar väntar båtsmansregistreringen som vi avbröt för att kontrolläsa. Så det finns att göra. :)

 

Tillbaka.

© BjörlandaTorslanda Hembygdsförening © - senast uppdaterad 2021-04-18 wbr